Back Gate

Residential

Client: Craven Barnfield Regeneration | Status: In Progress | Location: Ingleton, North Yorkshire | Construction Value: £1.6m

Liberata Architects were commissioned by Craven Barnfield Regeneration Ltd to provide lead architectural design services for the development of a former car park to provide much sought after housing in the in the idyllic North Yorkshire village of Ingleton. The development will consist of 9 three bedroom semi-detached and mews properties within a short walk of the town centre.

The site is flanked by an existing cricket pitch and multi use games area which presented some challenges in respect of the layout of the site and maintaining access provision.

Liberata Architects carried out extensive consultation and dialogue with both the local planning department and other stakeholders to ensure that proposed development respected the character of the town. Natural materials such as natural stone and natural slate, were selected as well as incorporating local architectural features such as stone corbels and kneelers and soft planting to ensure the new development sits harmoniously in its surroundings.